logo

İmplant

İmplant

Ağız içerisinde tek bir diş eksikliği bile olduğunda çiğneme dinamiği etkilenmekte ve diğer dişlerin kaybı hızlanmaktadır. Eksik dişin telafi edilmesi geleneksel köprü protezlerin yapılması veya implant uygulamaları ile mümkündür.  İmplant uygulamaları sayesinde eksik dişlere komşu dişlerin kesilerek köprü protezlerin uygulanması gerekmeden diş eksiklikleri tamamlanabilmektedir. Dental implant; ağızda eksik dişlerin yerine çene kemiği içerisine yerleştirilen titanyum vidalardır. İmplantlar diş köklerini taklit ederler. Bu vidaların üzerine yerleştirilen kron, köprü veya hareketli protezler ile diş eksiklikleri telafi edilebilmektedir.

İmplant Nedir?

Dental implant; ağızda eksik dişlerin yerine çene kemiği içerisine yerleştirilen titanyum vidalardır. İmplantlar diş köklerini taklit ederler. Bu vidaların üzerine yerleştirilen kron, köprü veya hareketli protezler ile diş eksiklikleri telafi edilebilmektedir.

İmplant Tedavisinin Ortalama Maliyeti Nedir?

İmplant tedavi ücretleri kullanılan implant markasına göre değişkenlik gösterir. Hastaya uygun implant planlamasının yapılabilmesi için muayene edilmesi gerkmektedir.

İmplantların İnsan Vücuduna Zarar Verme Olasılığı Var mı?

Dental implantlar titanyumdan üretilmektedir. Titanyum insan vücuduna uyumlu bir malzemedir, herhangi bir alerjik reaksiyon oluşturmadan kemikle kaynaşabilme özelliğine sahiptir ve çiğneme kuvvetlerine direnç gösterebilecek dayanıklılıktadır.

Diş İmplantları Uzun Ömürlü mü?

Dental implantın ömrü doğal dişler gibidir. Doğru teknik ile uygulanmış bir implant, doğru bakım ve düzenli kontrollerin yapılması şartı ile, uzun yıllar ağızda kalabilir.

Diş implantı Nasıl Uygulanır?

İlk muayenede genel sağlık durumunuz, ağız içi durumunuz, eksik dişlerin konumu ve sayısı ve diş eti sağlığınız gibi durumlar değerlendirilir. Daha sonrasında kemik miktarını ve kalitesini öğrenmek amacıyla çeşitli görüntüleme tetkikleri yapılır. Bu şekilde çenenin hangi noktalarına, kaç adet implant yapılacağı ve nasıl bir protez uygulanacağı planlanır.

Görüntüleme teknikleri üzerinden milimetrik ölçümler yapılarak hangi uzunluk ve çapta implant uygulanacağına karar verilir. İmplant yerleştirme işlemi lokal anestezi ile yapılabilmetedir. Hasta isteğine göre implant işlemleri sedasyon ya da genel anestezi altında da yapılabilir.

Çene kemiğinde implantlar için yuvalar açılır ve bu yuvalara implantlar yerleştirildikten sonra dikiş atılarak işlem sonlandırılır. Operasyondan ortalama 1 hafta sonra dikişler alınır ve kontrol muayenesi yapılır. 

İmplant Uygulaması Ne Kadar Sürer?

İşlem süresi uygulanacak implant sayısına göre farklılık gösterebilir. İşlem implant başına ortalama 10-15 dakikada gerçekleştirilebilir.

Dental İmplant Uygulama Süreci Nasıldır? Dişlerin Tamamlanması Ne Kadar Sürer?

İmplant tedavi süresi yapılan planlamaya göre hastadan hastaya değişiklik gösterebilir. Bazı vakalarda  aynı gün protez aşamasına geçilebildiği gibi bazı hastalarda da ek cerrahi işlemler sebebiyle iyileşme süreci beklenebilir. Üst çenede ortalama 3 ay, alt çenede ise ortalama 2 aylık bir sürede implantların kemikle birleşmesi beklenir ve üzerlerine porselen kaplamalar  yapılır. Kemik dokusu yetersizse veya ince ise ek işlemler uygulanmışsa bekleme süresi 6 aya kadar uzayabilir.

İmplantlar Hangi Durumlarda Uygun Değildir?

Bazı sistemik rahatsızlıklar dental implant uygulamalarına engel olabilir. Tedavi için yönlendirilen diş hekimine sağlık durumunuz hakkında detaylı bilgi verilmelidir.

İmplant Tedavisi Ağrılı ve Zor Bir İşlem Midir?

İmplant ameliyatı için lokal anestezi ile sadece tedavi edilecek bölge uyuşturulur. Hasta işlem sırasında herhangi bir ağrı hissetmez. Ameliyat öncesi reçete edilen ilaçların alınması, işlem sonrası antiseptik gargaraların kullanılması ve kişisel ağız bakımının iyi olması gerekmektedir.

İmplant Tedavisi Her Hastaya Uygulanabilir mi?

İmplant tedavisinin, 18 yaşını doldurmuş ve diş eksikliği olan tüm kişiler için uygulanabilecek bir tedavi şeklidir. Bir ya da daha fazla eksik dişi bulunan kişiler implant tedavisi için birer adaydır.

Ağzında hiç diş olmayan ya da tüm dişlerin çekilmesi gereken hastalarda da implant harici tedavi ancak takıp çıkartılan total protezlerdir. Ağzında hiç dişi olmayan hastalarda da implant uygulaması ile hastaların çok daha rahat kullanabileceği protezler hazırlanabilmektedir.

 

Kontrol altında olmayan önemli bir sistemik hastalığı olan, yakın zamanda radyoterapi veya kemoterapi alacak olan bireyler için istenmeyen bir durumdur. İlk muayene sırasında alınan tıbbi öykü sayesinde hastanın genel sağlık durumu değerlendirilir ve bilgi verilir.

 

İmplant Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

İmplant tedavisi ile yeterli sayıda destek dişi bulunmadığı için hareketli protez kullanmak zorunda kalan hastalara sabit protezler uygulanabilmektedir. Ayrıca implant sayesinde eksik dişlere komşu dişlerin kesilerek köprü protezlerin uygulanması gerekmeden diş eksiklikleri tamamlanabilmektedir.

Hareketli protez kullanan ama kemik yetersizliğinden dolayı protezi tutmayan hastalarda implant yerleştirilip proteze bağlanarak protezlerin tutuculuğu arttırılabilir.

İmplant tedavisi sonrası ağız hijyeninde dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir?

İmplant tedavisi sonrasında ağız hijyenine dikkat etmek çok önemlidir. Diş fırçalamanın dışında diş hekiminin önerdiği özel ipler, ara yüz fırçaları ve ağız gargaraları kullanılarak implant yapılan bölgenin temizliği sağlanmalıdır.

Her türlü dental hastalığınız ile ilgili bize danışabilirsiniz. 





    6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında bilgilendirmeyi ve gizlilik sözleşmesini okudum; Hizmet sunumu için vermiş olduğum bilgilerimin kullanılmasına izin veriyorum.