logo

Zirkonyum Porselen

Zirkonyum Porselen

Doğal dişe yakın ışık geçirgenliği olan estetik kaplama uygulamalarıdır. Zirkonyum kaplamalar, alerji riskini ortadan kaldıran, diş eti ile sağlıklı bir uyum oluşturan ayrıca estetik özellikleri metal seramik kaplamalardan çok daha fazla olan protezlerdir. Zirkonyum beyaz renklidir ve bu sayede metal destekli kaplamalar gibi ışık geçirgenliklerinde bir sorun oluşturmazlar estetik görünümü etkilemez.

Zirkonyum nedir?

Zirkonyum estetik diş hekimliği uygulamalarında sıklıkla kullanılan bir malzemedir. Sağlamlığı, doku ile uyumu ve doğal görüntüsü ile diş estetiği uygulamalarında sıklıkla kullanılmaktadır. Bu sistemlerin alt yapısında metal değil, zirkonyum kullanılır. Zirkonyum, beyaz bir alaşımdır.  Zirkonyumun klasik metal köprülerden farkı, uygulamada alt yapı olarak beyaz alaşımın kullanılmasıdır. Estetik bir görüntü sağlayan ve son teknolojilerle üretilmiş bu ürün, dayanıklılığı ve doğallığı bir arada sunabilen bir üründür.

Zirkonyum kronlar kimlere uygulanabilir?

  • Dişleri önceden kesilmiş bireylere
  • Ayrık dişleri birleştirmek için
  • Kişinin ağzından metal destekli köprü –kuron(kaplama) var ise
  • Kırık dişlerin tamirinde
  • Çapraşık ve eğri dişlerin düzeltilmesi için ortodontik tedavi istemeyenlerde
  • Dolgunun yapılamayacağı kadar fazla madde kaybı olan dişlerde uygulanabilir.

Zirkonyum porselen kuronların hazırlanması ne kadar sürer?

İlk seansda lokal anestezi altında diş dokusunda yapılacak olan hazırlıklar ve düzenlemeler yapılır. Diş kesimi yapıldıktan sonra hastaya özel geçici dişler hazırlanır.

Bu geçici dişler sayesinde diş hassasiyetleri önlenmiş olur. İkinci seansta laboratuvarda hazırlanmış olan alt yapılar prova edilir. Ve son seansda hazırlanan kaplama ağız içerisinde prova edilir ve yapıştırma işlemi gerçekleştirilir. İşlem 1 hafta içerisinde tamamlanır

Zirkonyum porselenin avantajları nelerdir?

Zirkonyum porselenler, dişin kendi rengidedir ve dişetinde herhangi bir alerjiye veya renk değişimine yol açmaz. Dayanıklı malzemeler oldukları için arkda bölgedeki dişlerdede rahatlıkla kullanılabilirler.  Alttaki dişin rengini maskeleyebilme özelliği vardır. Bu sebeple ileri derecede renklenmiş dişlerde dahi kusursuz sonuçlar sağlanabilir. Kişinin ağzında tat alma duyusunu bozmazlar.

Zirkonyum dişimizde kırık veya çürük varsa yapılabilir mi?

Diş dokusundaki kırık ve çürüğün durumuna göre zirkonyum kaplamalar bu dişlerin tedavisinde kullanılabilir.

Zirkonyum kaplamalar ile doğal görünüm elde edilebilir mi?

Zirkonyum kaplama dişler içerdiği materyal sayesinde doğal diş görünümü elde etmede son derece başarı sağlar. Özellikle ışık geçirgenliği ve diş uçlarına doğru şeffaflaşması sayesinde doğal dişlerden ayırt edilemez bir görüntü sergiler.

Lamina ve Zirkonyum Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bu iki işlem birbirinden farklı işlemlerdir. Zirkonyum kaplamaların yapılabilmesi için dişlerde çepeçevre aşındırma işlemi yani diş kesimi yapılması gerekmektedir. Laminalar için ise dişlerin sadece ön yüzeylerinde çok küçük düzenlemelerin yapılması yeterli olmaktadır. Bu protezlerin yapılmasında kullanılan malzemelerde birbirinden farklıdır.

Zirkonyum dişler gelecekte renk değiştirir mi?

Pürüzsüz ve kaygan porselen yapılı yüzeye sahip oluşu nedeniyle plak birikimi görülmez. Bu sebeple kahve, çay ve sigara gibi renklendirici gıdalardan etkilenmez. Rengi her zaman uygulandığı gibi kalır.

Zirkonya kronların bakımı nasıl yapılır?

Zirkonya kaplama bakımının normal dişlerden bir farkı yoktur. Günde 2 kez fırçalanmalı, her dişin arası diş ipiyle düzenli olarak temizlenmelidir. Her hasta gibi zirkonya kaplamaya sahip hastalar da 6 ayda 1 rutin diş kontrollerini ihmal etmemelidir. 

Her türlü dental hastalığınız ile ilgili bize danışabilirsiniz. 





    6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında bilgilendirmeyi ve gizlilik sözleşmesini okudum; Hizmet sunumu için vermiş olduğum bilgilerimin kullanılmasına izin veriyorum.